ZöldKeresztény

ZöldKeresztény

Boldog új évet és béke-világnapot!

A reformokat kezdhetjük magunkon is...

2017. január 02. - IstvanNy

Ember által alkotott rendszer, hogy mikor kezdünk egy új ciklust az időszámításunkban. Az is, hogy melyik nap kapott apropót arra, hogy külön is fókuszáljunk jobban is a világ békéjére. Mindkettő lehetne máshogy is, de azért ugye összefüggnek...
Szomorú, hogy ennek ellenére a 2017. év is véres áldozatokkal kezdődött. Nyugodjanak békében!
Sajnos az erőszak erőszakot szül. Jó lenne már végre inkább tiszteletben tartani mások életét!
De mennyire tág halmaz ez a "mások"? Hol vannak a koncentrikus köreink határai? Milyen jó lenne, ha addig is eljuthatnánk, hogy minden tettünknek látjuk a lehetséges hatásait másokra nézve, beleértve embertársainkon túl más élőlényeket és a teremtett világ egészét! Segíthet ebben egyfajta "ökológiai megtérés" is... - úgy is mondhatjuk, hogy egy olyan szemszöggel is kiegészíthetnénk lelkiismeret-vizsgálatunkat, hogy "mennyire teremtéstudatos?", amit tettem, teszek vagy tenni készülök. Ez jó esetben egyfelé mutat a "mennyire békés?" kérdésre adott válaszainkkal. Ha mégsem, akkor még van mit mérlegelni... (Vita-lehetőség pl. kommentekben...) Bizalommal ajánlom még terjesztésre az "erőszakmentes kommunikációt", minden megyében. Stresszes helyen (mint pl. főváros) különösen. Békésben is persze. :)
A Hősök terén (Bp.) készült flashmob-fotó forrása: http://magyarszotar.blog.hu/2011/03/01/bekejel
(Az eredeti tartalom még jan. 1-jén született. Egy utólagos korrekció következtében került át 2-ára. PAX)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr1612089941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása