ZöldKeresztény

ZöldKeresztény

A Fidesz szerelmet vallott a gyűlöletbeszédnek

2017. május 19. - Dárdai Zsuzsa

"Akármilyen fura perverziója is legyen az egyébként a kereszténység köntösét álságosan rendre magára penderítő kormánynak, a véres-taknyos ügyet nem lehet egy elnézéskéréssel elintézni" - Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselőjének jegyzete.

 


Takony és vér - a kormánypárt frakciójának szóvivője szerint ők így szeretik.

Bayer Zsolt szeretne úgy tenni - a nevezetes sörözői beszélgetés is ezt példázza -, mintha csak úgy véletlenül kicsúszott volna a száján az a bizonyos kijelentés, amely nem holmi kacifántos káromkodás volt, hanem uszítás, gyűlöletbeszéd a javából. Akár börtönnel is büntethető. Normális demokráciákban.

Magyarországon mégsem kell számítania retorzióra, hiszen Halász János, a Fidesz frakció szóvivője megmondta: sokan vagyunk, akik így szeretjük. Mindezt röviddel azok után volt képes megfogalmazni a politikus, hogy állva tapsolta ő maga is Áder Jánost, aki a gyűlöletbeszéd ellen szólalt fel a Parlamentben. Micsoda álszentség, hatalmas kétszínűség!

Lehet ám tovább fokozni a szinte fokozhatatlant: a "kávézás" reggelén a parlamentben Rétvári Bence és Hollik István, a Fidesz utánfutójaként értelmezhető, kimutathatatlan támogatottságú KDNP képviselői napirend előtti felszólalásukban a Jobbik agresszivitásáról értekeztek. Függetlenül attól, hogy van-e alapja ennek a véleménynek, ha valakinek, hát a jelenleg regnáló hatalom képviselőinek van a legkevésbé joga más politikai csoportok agresszivitásról beszélnie. Mintha az ordító oroszlán lehordaná a békát, amiért a kelleténél hangosabban brekkent egyet.

Akármilyen fura perverziója is legyen az egyébként a kereszténység köntösét álságosan rendre magára penderítő kormánynak, a véres-taknyos ügyet nem lehet egy elnézéskéréssel elintézni.

 Főleg azért, mert a hétfő délelőtti vitakávézás során Bayer Zsolt igazából azért kért bocsánatot, mert eltévesztette a célt: elmondása szerint nem a civileknek szánta szavait, csak az eltalálandó személy elhajolt, így őket érte találat. Az illető alighanem Szél Bernadett, pártunk társelnöke, aki szintén jelen volt ezen a nyilvános vitán, akinek a sörözőben a szeme közé hazudhatott a Fidesz mocskos szájú megmondóembere úgy, hogy bár többen is jelezték ezt a tényt, a moderátor nem hagyta magát megzavarni a dologtól.

 Bayer Zsolt nem a bocsánatkéréssel válaszolt arra a kérdésre sem, hogy miért nevezte Ferenc pápát demens vénembernek. A reformációra hivatkozva jogosnak tartotta saját korábbi szavait, plusz a Magyar Narancs évekkel ezelőtti II. János pápára tett megjegyzésével igyekezett legitimálni saját fröcsögését. A magyar keresztény és nem keresztény embereket egyaránt sértő és megtévesztő, sőt a pápa elleni támadásokat erősítő KDNP-s hozzáállás az Evangélium szellemiségének egyértelmű megcsúfolása.

Azt javaslom, ne Bayer Zsoltra legyünk dühösek! Ő megélhetési gyalázkodó: ha azért fizetnének neki, hogy táncoljon, táncolna. Számára - saját szavaival élve - a "misi" a fontos. Egy év sincs hátra a választásokig. A legfontosabb, hogy tudatosítsuk magunkban és minden emberben, akivel kapcsolatban vagyunk: van választásunk. Ez, ami most zajlik, vagy valami más.

 Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr1412525553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása