ZöldKeresztény

ZöldKeresztény

Háborúról és békéről

Kinek a gondolatai, s mikor születtek? (Válasz a cikk végén)

2022. február 25. - IstvanNy

"Korunk háborúi nem az ellenség gyűlöletéből származnak. (...) ... a büszke civilizáció embere a zsoldosok mentális szintjére süllyedt, azokéra, akik bármilyen ellenséggel felvették a harcot minden különösebb lelki probléma nélkül, ha azért fizetséget kaptak. A dolgok napjainkban egyáltalán nem állnak másképpen. Az emberek erőfeszítéseiket és gazdagságukat elfecsérlik, saját alkotásaiknak lerombolására készen állnak, az éhínség kockázatát felvállalják egyszerűen csak azért, mert erre kaptak utasítást. (...) Egy nálunk különb ember társadalmi problémáink összetettségét és mindennapjaink zavarát látva, eszét és felmenőinek felhalmozott vívmányait arra használná, hogy véget vessen a háború tomboló dühének. (...)
A háború legyőzéséhez egy őszinte és ihletett hang elegendő lenne, ahogy Jónás kiáltott fel: 'Térjetek meg, gyakoroljatok bűnbánatot, különben Ninive elpusztul.' (...)"

Manapság Ninive helyett nemcsak egy mai város, hanem egész tájegységek, országok kerültek újra veszélybe.
A fenti sorok még a XX. században születtek. Épp egy pedagógiai módszertani továbbképzésre mentem a tegnapi nap... - ott találkoztam Dr. Maria Montessori: Béke és nevelés c. könyvével. Innen származik az idézet.

Szomorú, hogy még mindig vannak olyan régiók, ahol még több időre van szükség a fenti változáshoz... - foglaljuk fohászainkba minden érintett lelkét!
Az államok vezetőinek pedig szeretet-központú lelkület és Föld-tudatos szemlélet megszívlelését...
Nyőgér István

A Föld egy részletének képe innen származik: https://puzzlegarage.com/puzzle/2825/?lang=hu

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr1517766394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása