ZöldKeresztény

ZöldKeresztény

Kükedi Zsolt EU-s funkcióban is aktív!

2022. április 03. - IstvanNy

Spontán találkoztunk a minap, amikor a Fridays for future Budapest legutóbbi pénteki klímatüntetésére látogattam oda, Zsolt pedig egy másik civil programra tartott. Beszélgetésünk közérdekű részét osztjuk meg. :)
Amikor legutóbb online készítettünk vele interjút, úgy kérdeztük, mint vidékfejlesztőt, gazdaságfejlesztési szakértőt és az NFFT (Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács) tagját, katolikus egyházi delegáltként. Azóta már nemzetközi funkciót is betölt, delegált lett az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságban is: EGSZB, EESC - European Economic and Social Committee.

Reális előrejelzésekre talaján fogalmazta meg, hogy fontos függetlenednünk a jelenleg többnyire keletről érkező, de minden korlátos, kimerülőben lévő készletből származó gázkészlettől, s nagyobb lépéseket tennünk energiahatékonyság-fejlesztésben, önfenntartó irányba.

Zsolt a méhek és a mezőgazdasági termelők védelmében (és általuk is természetesen az emberiség fennmaradásának érdekében) is aktívan kiállt Helmut Burtscher-Schaden kezdeményezése mellett a közelmúltban az említett EU-s szinten is. #savethebees #EESCPlenary

Az EGSZB egyéb tevékenységeit ITT lehet nyomon követni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr3617796501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása